Petition to BKK Igazgatóság
“ERKEL SZÍNHÁZ” buszmegálló visszaállítása a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán

“ERKEL SZÍNHÁZ” buszmegálló visszaállítása a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán
1.4K view

1241 Budapest, Pf. 200

Tisztelt BKK!

Jelen petíció aláírói tisztelettel kérjük, hogy állítsák vissza a buszmegállót a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán az Erkel Színház és a közelében található több, forgalmat vonzó intézmény könnyebb megközelíthetősége érdekében.

Indokaink a következők:

A Blaha Lujza tér – Huszár u. közti távolság nagyjából egyenlő az Astoria – Blaha Lujza tér közti távolsággal. Az Astoria és a Blaha Lujza tér között ott van az Uránia megálló, a Blaha Lujza tér és a Huszár u. között azonban a buszok nem állnak meg. 

A VII. kerületi oldalon kórházak (Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Szövetség Utcai Kórház, Erzsébet Kórház) valamint egy forgalmat vonzó új irodaház (R70) van. Ezeknek a megközelíthetősége jelentősen javulna az új buszmegállón keresztül.

A VIII. kerületi oldalon több közintézmény, iskolák (Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola és Szakiskola, MÁV Baross Gábor Oktatási Központ), valamint az Erkel Színház található.

Az Erkel Színház forgalma (2200 fő befogadóképesség!) a színház korszerűsítésével, illetve az Operaház jelenlegi felújítása miatt jelentősen megnőtt. Megközelíthetősége azonban méltatlanul nehézkes, mióta a Rákóczi úton megszűnt a villamosmegálló és a buszmegálló.

A Luther utca és a Szövetség utca nagyjából egy tengelyben metszi a Rákóczi utat. A kereszteződést közlekedési lámpa védi, kijelölt gyalogátkelő és mindkét oldalon buszsáv van.

Kérjük, vizsgálják meg javaslatunkat a Rákóczi úton a Luther u./Szövetség u. sarkán létesítendő „Erkel Színház” buszmegállóra.

Tisztelettel

jelen petíció aláírói

2018-07-01
Letter to
BKK Igazgatóság
"ERKEL SZÍNHÁZ" buszmegálló létesítése a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán

Updates

Kassai István start this petition
2 years ago

No Comment

No comments yet
Leaving the first to comment on this article.
You need or account to post comment.

5 Supporters

995 needed to reach 1,000
en_USEnglish
hu_HUHungarian en_USEnglish