Petition to BKK Igazgatóság
“ERKEL SZÍNHÁZ” buszmegálló visszaállítása a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán

“ERKEL SZÍNHÁZ” buszmegálló visszaállítása a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán
636 view

1241 Budapest, Pf. 200

Tisztelt BKK!

Jelen petíció aláírói tisztelettel kérjük, hogy állítsák vissza a buszmegállót a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán az Erkel Színház és a közelében található több, forgalmat vonzó intézmény könnyebb megközelíthetősége érdekében.

Indokaink a következők:

A Blaha Lujza tér – Huszár u. közti távolság nagyjából egyenlő az Astoria – Blaha Lujza tér közti távolsággal. Az Astoria és a Blaha Lujza tér között ott van az Uránia megálló, a Blaha Lujza tér és a Huszár u. között azonban a buszok nem állnak meg. 

A VII. kerületi oldalon kórházak (Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Szövetség Utcai Kórház, Erzsébet Kórház) valamint egy forgalmat vonzó új irodaház (R70) van. Ezeknek a megközelíthetősége jelentősen javulna az új buszmegállón keresztül.

A VIII. kerületi oldalon több közintézmény, iskolák (Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola és Szakiskola, MÁV Baross Gábor Oktatási Központ), valamint az Erkel Színház található.

Az Erkel Színház forgalma (2200 fő befogadóképesség!) a színház korszerűsítésével, illetve az Operaház jelenlegi felújítása miatt jelentősen megnőtt. Megközelíthetősége azonban méltatlanul nehézkes, mióta a Rákóczi úton megszűnt a villamosmegálló és a buszmegálló.

A Luther utca és a Szövetség utca nagyjából egy tengelyben metszi a Rákóczi utat. A kereszteződést közlekedési lámpa védi, kijelölt gyalogátkelő és mindkét oldalon buszsáv van.

Kérjük, vizsgálják meg javaslatunkat a Rákóczi úton a Luther u./Szövetség u. sarkán létesítendő „Erkel Színház” buszmegállóra.

Tisztelettel

jelen petíció aláírói

2018-07-01
Letter to
BKK Igazgatóság
"ERKEL SZÍNHÁZ" buszmegálló létesítése a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán

Updates

Kassai István start this petition
11 months ago

No Comment

No comments yet
Leaving the first to comment on this article.
You need or account to post comment.

4 Supporters

996 needed to reach 1,000
en_USEnglish
hu_HUHungarian en_USEnglish