Petíció neki: BKK Igazgatóság
“ERKEL SZÍNHÁZ” buszmegálló létesítése a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán

“ERKEL SZÍNHÁZ” buszmegálló létesítése a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán
522 megtekintése van a petíciónak

1241 Budapest, Pf. 200

Tisztelt BKK!

Jelen petíció aláírói tisztelettel kérjük, hogy létesítsenek buszmegállót a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán, elsősorban az Erkel Színház és a közelében található több, forgalmat vonzó intézmény könnyebb megközelíthetősége érdekében.

Indokaink a következők:

A Blaha Lujza tér – Huszár u. közti távolság nagyjából egyenlő az Astoria – Blaha Lujza tér közti távolsággal. (A Huszár u. és a Keleti pályaudvar között az útszakasz lényegesen rövidebb.) Az Astoria és a Blaha Lujza tér között ott van az Uránia megálló, a Blaha Lujza tér és a Huszár u. között azonban a buszok nem állnak meg. 

Az Erkel Színház 2200 fő befogadóképességű, napi 1-2 előadást tartanak, a dolgozók létszáma az ezerhez közelít, és munkaszüneti napon is több százan dolgoznak ott. A színház látogatói és dolgozói mellett a környékbeli lakók és dolgozók számára egyaránt könnyebbséget jelentene a megálló.

A VIII. kerületi oldalon, az Erkel Színház mellett, több közintézmény, iskolák (Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola és Szakiskola, MÁV Baross Gábor Oktatási Központ), a VII. kerületi oldalon pedig kórházak (Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Szövetség Utcai Kórház, Erzsébet Kórház) valamint egy forgalmat vonzó új irodaház (R70) van.

Az Erkel Színház forgalma a színház korszerűsítésével, illetve az Operaház jelenlegi felújítása miatt jelentősen megnőtt. Megközelíthetősége azonban nehézkes.

  • A Huszár utcai vagy a Blaha Lujza téri megállók irányából elég hosszú gyaloglással lehet elérni.
  • A 99-es busszal a Blaha Lujza téri (Népszínház utca) végállomásról lehet ugyan menni egy megállót a Kiss József utcáig, de ezt a viszonylatot egyetlen megálló miatt nem éri meg igénybe venni. A másik irányból jövet a busz sokkal messzebb áll meg.
  • A 4-es metró megállója ugyan a II. János Pál pápa téren van, de a túlsó oldalon, így az eljutási idő (tekintve a mozgólépcsőzést) még hosszabb, mint a Huszár utcai buszmegállótól. A Kelenföldi pályaudvar felől ennek ellenére érdemes a metróra szállni, ám a Keleti pályaudvartól az egy megálló a kétszeri mozgólépcsőzés, aluljárózás miatt nem ésszerű.

A Luther utca és a Szövetség utca nagyjából egy tengelyben metszi a Rákóczi utat. A kereszteződést közlekedési lámpa védi, kijelölt gyalogátkelő és mindkét oldalon buszsáv van.

Kérjük, vizsgálják meg javaslatunkat a Rákóczi úton a Luther u./Szövetség u. sarkán létesítendő „Erkel Színház” buszmegállóra.

Tisztelettel

jelen petíció aláírói

2018-07-01
A petíció címzettje
BKK Igazgatóság
"ERKEL SZÍNHÁZ" buszmegálló létesítése a Rákóczi úton, a Luther utca, illetve ellenkező irányban a Szövetség u. sarkán

Frissítések

Kassai István indította ezt a petíciót
10 hónappal korábban

No Comment

No comments yet
Leaving the first to comment on this article.
You need or account to post comment.

4 Aláíró

996 aláírásra van még szükség. A cél: 1,000
hu_HUHungarian
en_USEnglish hu_HUHungarian